Заварний торт «Карпатка»

Рецепт Заварного торта «Карпатка»

Торт Карпатка з заварного тісто. Готується дуже просто. Крем виходить дуже смачний, нагадує морозиво. Одним словом, з зовсім простого набору продуктів виходить шалено смачний торт!

2 годин, 5 хвилин
Складно
Складові
Молоко ТМ «Білозгар»700 мл.
Вода100 мл.
Яйце6 шт.
Борошно140 гр.
Вершкове масло ТМ «Білозгар» 280 гр
Сіль1 / 2ч.л.
Цукор160 гр.
Крохмаль картопляний50 гр.
Сік лимона1 / 2 лимона
Ванілін0,5 гр.
Цукрова пудра1 / 2ч.л
Приготування

У каструлі змішаємо воду, 100 мл молока, сіль, 80 гр масла. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Як молоко закипить засипаємо відразу всю муку і заварюємо тісто. Додаємо в тепле тісто по одному яйцю, наступне яйце додаємо тільки тоді, коли, попереднє добре перемішалося з тістом. Половину тіста укладаємо в форму і рівномірно розподіляємо по формі. Робимо ложкою довільний малюнок, для того щоб при випічці утворилися горбки. Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 градусів 25-30 хвилин. Випікаємо другий корж. Поки випікаються коржі, готуємо крем. У каструлю наливаємо 600 мл молока і ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. У мисці змішуємо 2 яйця, ванілін, цукор, додаємо крохмаль і розмішуємо до однорідної маси вінчиком. Молоко закипіло, беремо половину киплячого молока і тонкою цівкою вливаємо в яєчно-крохмальну масу постійно помішуючи. Отриману масу вливаємо в другу половину киплячого молоко і варимо крем до загустіння. Даємо охолонути. Розм'якшене вершкове масло (200 грн) збиваємо міксером до пишноти і додаємо поступово по 1 столовій ложці, збиваємо міксером. З половини лимона вичавлюємо сік і додаємо до крему, перемішуємо. Збираємо торт у формі в якій випікали коржі, по краю форми застеляємо пергаментом, укладаємо на дно форми перший корж, кладемо весь крем і розрівнюємо його по коржу, зверху вкриваємо другим коржем. Злегка придавлюючи його. Відправляємо торт в холодильник для просочення на 6-8 годин. Посипаємо цукровою пудрою. Смачного!

Рекомендуємо до рецепту