Факти про твердий сир

Цікаві факти про твердий сир

Всі ми звикли до того, що на полицях маркетів представлене велике розмаїття сирів різного виду, вигляду та смаків. Але чому тверді сири такі популярні? Чим вони корисні?

Насправді, перший сир з’явився ще тисячі років тому – у древніх цивілізаціях люди вже виробляли сири. Напевно, сир навчилися робити з ти пір, як почали отримувати молоко від домашньої худоби.
На виробництво 1 кг твердого сиру приблизно потрібно 10 кг молока. Приблизно – тому, що різні рецептури потребують різних співвідношень.

А от в Канаді у минулому столітті виготовили голівку сиру, вагою 26 тон і довжиною 10 метрів. Як зазначають виробники, для цього було використано більше 200 тон молока.
Найбільше виробництво сирів належить Франції, Німеччині, Італії та Нідерландам. А у всьому світі загалом виробляється більше 20 млн тон сирів різних сортів.

Самих же видів сиру у світі існує понад 500. Деякі інші класифікації налічують більше 1000 різних видів і сортів. Найбільш популярний з них – італійська моцарелла.

Дослідження впливу сиру на здоров’я, які проводилися вченими, виявили, що у сирах міститься триптофан – амінокислота, яка покращує сон і знижує рівень стресу. Особливо багато цієї речовини міститься у сирі чеддер. Крім того, дантисти підтверджують зв’язок між споживанням сиру і здоровими зубами.
Як говорять голландці, якщо є сир, то десерт не потрібен. А французи вважають, що стіл без сиру рівнозначний дню без сонця.

Тож, якщо ви ще не великий прихильник сирів, то мабуть ви просто не знайшли “свій”. Тож, ТМ “Білозгар” запрошує вас скуштувати сири нашого виробництва. Ласкаво просимо до нашого клубу!