Картопляна запіканка з цукіні і сиром чеддер

Рецепт Картопляної запіканки

Рецепт для тих, хто цінує тонкий смак, вишукані та водночас прості рецепти, які підходять будь-кому – навіть тим, хто «сидить» на дієті.

1 годин, 30 хвилин
Середній
Складові
Картопля2 кг.
Молоко ТМ Білозгар2 склянки
Олію рижію8 ст. л.
Яєчні жовтки8 шт.
Сир Чеддер ТМ Білозгар800 г
Цукіні2 кг.
Перець чорний меленийза смаком
Кріп2 пучка
Приготування

Відваріть картоплю, зробіть з неї пюре. Додайте молоко, рижикову олію (або звичайну соняшникову), сіль і перець за смаком. Відокремте білки від жовтків. Потім збийте жовтки з натертим сиром і додайте в пюре. Цукіні наріжте кружальцями, посоліть і поперчіть. Дрібно наріжте кріп. Збийте білки в круту піну і акуратно додайте в пюре. Змастіть олією форму для запікання. Викладіть страву в форму шарами: на дно покладіть кабачки, посипте їх кропом, потім зверху шар пюре, потім знову кабачки і так далі. Закінчуйте шаром пюре, яке можна посипати сиром. Поставте страву в заздалегідь розігріту до 180 ° С духовку і випікайте протягом 30 хвилин. Смачного!

Рекомендуємо до рецепту