Рецепт для тих, хто цінує тонкий смак, вишукані та водночас прості рецепти, які підходять будь-кому – навіть тим, хто «сидить» на дієті.
Картопля | 2 кг. |
Молоко ТМ Білозгар | 2 склянки |
Олію рижію | 8 ст. л. |
Яєчні жовтки | 8 шт. |
Сир Чеддер ТМ Білозгар | 800 г |
Цукіні | 2 кг. |
Перець чорний мелений | за смаком |
Кріп | 2 пучка |
Відваріть картоплю, зробіть з неї пюре. Додайте молоко, рижикову олію (або звичайну соняшникову), сіль і перець за смаком. Відокремте білки від жовтків. Потім збийте жовтки з натертим сиром і додайте в пюре. Цукіні наріжте кружальцями, посоліть і поперчіть. Дрібно наріжте кріп. Збийте білки в круту піну і акуратно додайте в пюре. Змастіть олією форму для запікання. Викладіть страву в форму шарами: на дно покладіть кабачки, посипте їх кропом, потім зверху шар пюре, потім знову кабачки і так далі. Закінчуйте шаром пюре, яке можна посипати сиром. Поставте страву в заздалегідь розігріту до 180 ° С духовку і випікайте протягом 30 хвилин. Смачного!